Afgelopen dinsdag heeft de overheid de maatregelen verlengd in de strijd tegen het coronavirus, waaronder een langer verbod op evenementen. Als gevolg daarvan zal de KVW week verplaatst worden naar 2021. KVW staat voor samen spelen, plezier maken en elkaar een helpende hand bieden. Het is een feest waar het hele dorp bij elkaar komt. Kindervakantiewerk Maasbree is groot geworden vanuit de kracht van het dorp, het samen zijn. En juist het onbezorgd in een groep samen zijn, is de komende tijd nog niet mogelijk vanwege het coronavirus.

Als hoofdleiding hebben we de verantwoordelijkheid om de honderden kinderen en vrijwilligers die meedoen, een veilige omgeving te bieden. We zouden onnodige risico’s nemen als we in deze tijd zoveel mensen bij elkaar brengen. Er zijn verschillende alternatieven onderzocht. Maar de conclusie is dat er geen KVW-waardig én haalbaar alternatief is te organiseren. Dat leidt ertoe dat we met pijn in ons hart hebben moeten besluiten dat KVW 2020 niet door kan gaan.

De organisatie stond de afgelopen weken voor een groot dilemma. In oktober 2019 begonnen we met de voorbereidingen voor KVW 2020. Wij keken net zoveel uit naar deze 58e editie als de kinderen, vrijwilligers en iedereen die meegeniet. Ook wij zijn verdrietig dat het niet door gaat.

Omdat KVW wordt georganiseerd voor de kinderen van Maasbree, hebben wij een speciale videoboodschap opgenomen voor de kinderen. (zie het filmpje onder dit bericht)

Ouders, vrijwilligers en sponsoren ontvangen binnen enkele weken een mail met meer uitleg. De geplande bijeenkomsten gaan in ieder geval niet door. Zijn er nu al vragen, mail deze dan aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen deze vragen mee in de mails voor de betrokkenen.

KVW laat zich niet zomaar aan de kant zetten. Wij gaan samen extra ons best doen om volgend jaar een TOP-KVW te organiseren! Deze KVW week is van 26 juli t/m 31 juli 2021. We hopen jullie dan weer te zien!

KVW 2020 verplaatst naar 2021 - Videoboodschap van Flits en Frits