KVW Actueel

Elkaar weer zien. Vies, heel vies worden. Maar bovenal een leuke, gezellige week beleven. Iedereen heeft zijn eigen beeld bij het KVW waar heel het dorp voor uitloopt en waar iedereen op zijn eigen manier een steentje aan bijdraagt.

Al sinds jaar en dag vindt het KVW plaats in de week voorafgaand aan de Ossefeesten. Op maandagochtend tegen de klok van negen verzamelen zo'n 500 kinderen van de basisschool, variërend van kinderen uit groep 2 t/m groep 8, zich voor de kerk, want daar zal de week geopend worden en worden de groepen ingedeeld. Na de opening gaan de groepen naar de home's waar kinderen en leiding elkaar leren kennen.

's Middags gaat het verder. Op het programma dat de gehele week is opgebouwd rondom een bepaald thema, staan dan drie verschillende activiteiten: een speurtocht voor de laagste groepen (basisschoolgroep 2 en 3), en een tweetal spellencircuits voor respectievelijk de basisschoolgroepen 4, 5 en 6 (de middengroepen) en de groepen 7 en 8 (de hoogste groepen). Om vier uur is er, zoals op alle dagen, een gezamenlijke afsluiting.

Op dinsdagochtend wordt er geopend waarna de groepsfoto's gemaakt worden. Vervolgens gaan de groepen nog naar de home's of rechtstreeks naar de activiteit. Het programma van de dinsdagmiddag is vergelijkbaar met de maandag.

KVW is geen KVW zonder het jaarlijkse uitstapje op woensdag. Basisschoolgroepen 2, 3 en 4 vertrekken met de bus naar ???, terwijl de groepen 5, 6, 7 en 8 op de fiets naar een andere locatie gaan.

Donderdag = bosdag. Na de opening in de tent lopen de basisschoolgroepen 2, 3 en 4 een spannend avontuur op de Zandberg tegemoet waar ze de hele dag zullen blijven. Voor de overige groepen is er een spannend bosspel op touw gezet in de Blerickse Bossen.

Op vrijdag is de ochtend weer gereserveerd voor het eigen vermaak en zijn de groepen in/rondom het home. 's Middags vinden ze elkaar weer terug op een groot festijn waaraan alle groepen deelnemen.

Nadat ook de zaterdag weer officieel geopend is, is er voor zowel de basisschoolgroepen 2 t/m 4 als voor de groepen 5 t/m 8 een theatervoorstelling. Na afloop is er nog wat tijd zodat de groepen zich kunnen voorbereiden voor de lawaaioptocht die alweer het einde van de week gaat inluiden. Als de hele stoet op afsluitingslocatie is aangekomen, begint de afsluiting en dan is het toch echt weer voorbij.

Wat is KVW?

Elkaar weer zien. Vies, heel vies worden. Maar bovenal een leuke, gezellige week beleven. Iedereen heeft zijn eigen beeld bij het KVW waar heel het dorp voor uitloopt en waar iedereen op zijn eigen manier een steentje aan bijdraagt.

Instagram @kvwmaasbree

Data KVW 2021

 • nnbfeb
  Start opgave kinderen
 • nnbmrt
  Einde opgave kinderen (opgeven is nog wel mogelijk maar brengt extra kosten met zich mee)
 • nnbmrt
  Leidingopgave20.30 uur - Mafcentrum
 • nnbapr
  Hopperopgave19.00 uur - Mafcentrum
 • nnbapr
  Figurantenvergadering grote bos20.00 uur - Mafcentrum
 • nnbapr
  Figurantenvergadering kleine bos20.00 uur - Mafcentrum
 • nnbjun
  Bessemvergadering20.30 uur - Poolbar
 • 23jul
  Leidingvergadering20.30 uur - Mafcentrum
 • 26jul
  Start KVW 2021

Zoeken

Sponsoren

De activiteiten die elk jaar weer tijdens Kingervakansiewerk Maasbree georganiseerd worden, zouden nooit hebben kunnen plaatsvinden zonder de sponsoren. Al die sponsoren zijn we dan ook enorm dankbaar voor hun (financiële) bijdrage aan de KVW-week.